FASE 1 - Coaching Programma

Met de ondernemerstest (E-scan) als basis voeren we een aantal gesprekken. De E-scan geeft een goed beeld van je ‘ondernemersgereedschap’. We vergelijken je scores voor 10 relevante ondernemerskwaliteiten met de scores van vergelijkbare gestarte ondernemers. Zo krijgt je snel een goed idee van mogelijke aandachtspunten. In een persoonlijk gesprek met je ondernemerscoach ga je met de aandachtspunten aan de slag. Uiteraard wegen je werkervaring en motivatie mee.

Met je ondernemerscoach analyseer je daarnaast de kansen van uw product/dienst op de markt. Waar liggen de mogelijkheden, waar de valkuilen? Zo kunt je inspelen op bijvoorbeeld actuele situaties, potentiële verkoopmogelijkheden, een wijzigende maatregel of nieuwe ideeën. Uiteraard maak je met je ondernemerscoach een zo goed mogelijk onderbouwde schatting van de omzet van je eigen bedrijf.

Verder als ondernemer of toch in loondienst?

Na de analyse maak je met de ondernemerscoach de balans op. Hoe reëel is de kans dat je met je eigen bedrijf een gedeeltelijk of volledig inkomen kunt genereren? De conclusie die we trekken delen we met jou en, mits van toepassing, met onze opdrachtgever.

Bij een ‘ja’ adviseert Mijn Eigen Onderneming om door te gaan naar fase 2. Bij een ‘nee’ bespreken we met je de volgende stap. Als de nieuwe zoekrichting een baan in loondienst wordt, kan onze zusterorganisatie Lagarde & You Loopbaanontwikkeling de begeleiding overnemen.

De duur van fase 1 bedraagt ongeveer 3 maanden.